Firi – kryptomarkedets nordligste fyrtårn

Siden oppstarten i 2017 har over 100.000 nordmenn investert i kryptovaluta gjennom Norges største kryptovalutabørs. Imponerende 90.000 av disse brukerne har kommet til i løpet av 2021. MiraiEx, som i september i år endret navn til Firi, tar sikte på videre vekst og ekspansjon til Sverige og Danmark i løpet av 2022. 

Marius Blaker Høgevold er COO i Firi.

– Grunnen til at vi endret navn på selskapet var både at mange slet med å skrive og uttale MiraiEx, samt at vi ønsket et mer internasjonalt navn som speilet våre nordiske røtter. Firi betyr fyrtårn på norrønt og vi ønsker å være “the guiding light” for å utvikle nye finanstjenester basert på krypto-teknologi i Norden, sier Marius Blaker Høgevold, COO i Firi.

Høgevold kom til selskapet i høst med 6 år i Circle K som siste post på CV’en. Han forteller at han har hatt interesse for kryptovaluta lenge og derfor fulgt med på selskapet fra sidelinjen. 

– Da muligheten dukket opp kjente jeg at jeg hadde lyst til å være en del av denne reisen. Selskapet hadde i mine øyne et veldig spennende produkt og et sterkt og tett tech-team i bunn. Jeg har veldig troen på mulighetene krypto og blokkjede-teknologi gir til å skape nye finanstjenester. Jeg er overbevist at vi er i tidlig fase, og at påvirkningen denne nye teknologien vil ha på folks liv i fremtiden vil bli stor. For meg var dette en drømmejobb i en raskt voksende scale-up jeg gjerne ville bli en del av, forteller Høgevold. 

Imponerende vekst

Firi har vokst fra å være et gründerteam på 8 til snart 60 ansatte med mål om å doble antall hoder til over 100 i løpet av 2022. Våren 2021 kom investor Øystein Stray Spetalen inn på eiersiden av selskapet. Planen er å vokse videre i Norge og etablere kontorer i Sverige og Danmark i løpet av neste år. I dag benytter kryptokunder i nabolandene i stor grad internasjonale tilbydere. Selskapet har en målsetning om å nå 65 millioner kroner i omsetning i år, og videre vekst som tilsvarer en omsetning på 150 millioner kroner i 2022. 

– Vi ser at vi har truffet godt med produktet vårt og ønsker å være den trygge broen mellom forbruker- og kryptomarkedet. Vi er en lokal aktør som gjør alt på en trygg og fullt lovlig måte. I tillegg er tjenesten veldig enkel ved at kundene kan registrere seg med Vipps. Vi er ekstremt opptatte av å være en sikker tilbyder som spiller på lag med lovverket og myndighetene. Vi tror mye av suksessen vår så langt kommer av tydeligheten og enkelheten ved tjenesten vår, sier Høgevold. 

Firi er i ferd med å bygge et sterkt vekst- og marketing-miljø med spesialister innen de ulike fagområdene. De kommer til å jobbe data-drevet med testing, måling og iterasjoner for å stadig bli bedre. 

– Den veksten vi har hatt, har i stor grad skjedd organisk og gjennom et verveprogram, i tillegg til noe display og native. Siden sommeren har vi begynt å bygge markedsavdelingen vår, og å investere i martech for å bygge et solid fagmiljø på dette området. Som ny inn i vår markedsavdeling vil man oppleve å komme til et selskap som tar faget på alvor samtidig som det fremdeles er store påvirkningsmuligheter og lavthengende frukter å høste. Vi har som ambisjon å bygge et av Nordens sterkeste fagmiljøer innen markedsføring med en avdeling som skal være ekstremt datadrevet og jobbe med innsikt som fundament for alle beslutningene Firi tar, forklarer Høgevold. 

Firi søker etter ny Digital Analyst og ny Marketing Manager.

Utviklet egen app på 3 uker

Rundt 90 % av kundene bruker Firis egenutviklede app for å kjøpe og selge kryptovaluta. Med tech-teamet i bresjen ble appen tenkt ut og utviklet inhouse før den ble lansert i våres. App-prosjektet tok Firi kun tre uker å designe og utvikle. 

– Jeg tenker at det sier litt om både engasjementet og produktutviklings-kompetansen i selskapet. Vi forstod at det var viktig for brukerne våre å kunne registrere seg og handle gjennom en app, så da snudde vi oss rundt. Fra oppstart til lansering gikk det tre uker og vi har over 90.000 brukere av appen i dag, som tilsvarer ca 90% av kundene våre, sier Høgevold. 

Kryptovaluta er for alle

På nettsiden til selskapet kan vi lese: “Endelig er krypto for alle”, og selskapets mantra er at det skal være trygt og enkelt å handle kryptovaluta gjennom deres børs. Med et godt responderende forbrukermarked har selskapet gått fra å være en gründerbedrift og utfordrer til en scale-up av en viss størrelse. Nylig flyttet de inn i nye lokaler på Aker Brygge. 

– Vi er et selskap bestående av mange unge folk i 20- og 30-årene, og jeg vil si at vi er en tilpasningsdyktig arbeidsgiver som ønsker å tilrettelegge for ansatte som for eksempel har en hektisk hverdag med små barn hjemme. Noe av det første vi innredet i våre nye lokaler var et lekerom, slik at ansatte kan ha med seg barn på jobb når det er planleggingsdag eller lignende. Vi har den seneste tiden også ansatt folk i ulik alder, vi er i grunn mest opptatt av folks kompetanse, verdier og engasjement. Vi ser verdien av å samles på kontoret og det å ha faste fysiske treffpunkter, om ikke hver dag. Ca 70% av oss sitter på kontoret på Aker Brygge, men vi har også ansatte som jobber fra andre steder i Norge og Norden. Lokalene våre er romslige med plass til nye som kommer til. Vi spiser felles lunsj hver dag og gjennomfører sosiale happenings jevnlig. 

Et av de raskest voksende scale-up-selskapene i Norden

På spørsmål om hvorfor kandidater skal søke seg til Firi svarer Høgevold følgende:

– Hvis man synes krypto er interessant og ønsker å lære mer om bransjen og markedet tror jeg Firi er et av de mest spennende og raskest voksende scale-up-selskapene i Norden. Som ny inn hos oss får man muligheten til å komme inn på et tidspunkt hvor grunnmuren er på plass, men hvor mulighetene fremdeles er mange når det kommer til å utvikle nye finansielle produkter basert på krypto-teknologi. Så finner kandidater dette spennende er Firi stedet å være. Vi har også konkurransedyktige betingelser og huser en utrolig hyggelig og engasjert gjeng som brenner for å lykkes sammen, avslutter Høgevold.