Ingrid fikk fast jobb etter tre måneder i vikariat: – Jeg føler meg veldig heldig!

I Teft satser vi på unge talenter, og Ingrid Jacobsen (25) er en av de flinke markedsførerne vi har hatt i prosess hos oss det siste året. Da hun fikk tilbud om et års vikariat som markedskoordinator i Advokatfirmaet DLA Piper var hun ikke i tvil om hun skulle takke ja.

Mange kan være usikre på om det er lurt å ta midlertidige stillinger, men Ingrid så dette som en fin mulighet for å prøve noe nytt.

– I løpet av et år har man god tid på å se seg om etter noe nytt hvis det blir nødvendig, men gjør man en god jobb og kommer godt overens med sine kolleger kan muligheten for fast stilling også by seg. Man må jo bare starte et sted, og hvis det viser seg å ikke bli forlenget er all jobberfaring fint å ha med seg, i tillegg til at man får bygget opp en god CV, forteller Ingrid.

Her kan du lese mer om Teft Talent

Større sjanse for jobb

Hun anbefaler andre nyutdannede å tenke bredt når de søker jobb. Hun trekker også frem én spesielt god grunn til å gå gjennom et rekrutteringsbyrå.

-Når du søker på en jobb direkte hos oppdragsgiver, havner kanskje søknaden din nederst i bunken, og innsatsen kan fort virke litt forgjeves om du ikke kommer videre i prosessen. Ved å gå gjennom et rekrutteringsbyrå har man mulighet til å bli vurdert for andre stillinger enn den man opprinnelig søkte på hvis man gir et godt inntrykk. Jeg er veldig takknemlig for oppfølgingen og alle gode råd jeg har fått fra Teft underveis i denne prosessen, sier hun.

Hun opplever at mange bedrifter gjerne vil ha ung arbeidskraft og at man blir verdsatt fordi man kommer inn med nye øyne og andre perspektiver.

– I DLA Piper føler jeg meg både sett og hørt. Jeg får mye ansvar og merker at de har lyst til å høre på mine meninger og innspill. Det er veldig positivt. Det er også kult å se at de satser på et ungt miljø. Her blir man like mye verdsatt som advokat, sekretær eller som markedskoordinator, sier hun.

Les også: 5 tips til deg som er nyutdannet

Rask prosess

Arbeidshverdagen som markedskoordinator i Advokatfirmaet DLA Piper går med til å produsere markedsmateriell som brosjyrer, annonser og presentasjoner, ta bilder og skrive innlegg til sosiale medier, bestille profilprodukter og lage invitasjoner til eventer. Blant annet.

– Jeg har blitt veldig godt tatt imot. Vi er lite team i markedsavdelingen, så vi blir godt kjent. Også er dette et veldig sosialt firma. Jeg føler meg veldig heldig, fastslår 25-åringen.

Det tok bare en uke fra første intervju til Ingrid skrev under på kontrakt for den nye jobben. Nå har hun vært i advokatfirmaet i tre måneder, og for bare noen dager siden fikk hun tilbud om fast stilling.

-Jeg er veldig glad for å få tilbud om fast jobb så raskt. Jeg trives svært godt her og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med en bransje som i utgangspunktet var veldig ukjent for meg, sier Ingrid.

Les også: Veien inn til Bransjen med stor B

Fagfelt med mange muligheter

25-åringen understreker at hun er veldig fornøyd med prosessen, og hun har allerede anbefalt flere venner og bekjente om å melde seg som kandidater hos Teft.

-Jeg opplevde det som en veldig fin trygghet å ha med rådgiveren fra Teft i intervjuet. I intervjuet var jeg litt nervøs, og da føltes det bra at det var en der som kjente meg fra før og kunne støtte meg opp om jeg stod litt fast.

Ingrid gleder seg til tiden fremover. I tillegg til å utføre oppgaver som markedskoordinator har også utdanningen innen grafisk design kommet godt med.

-Jeg hadde kanskje ikke regnet med å havne i et advokatfirma, og jeg visste ikke helt hva jeg kom til, men det er det som er så gøy med markedsføring. Man kan jobbe i alle bransjer, alt ettersom hva man syns er spennende. Og jeg så på et vikariat som en god mulighet til å finne ut av hva jeg trives med.

Registrer din profil hos Teft her