Viking Outdoor Footwear med offensive planer for egen nettbutikk

Viking Outdoor Footwear, eid av Bertel O. Steen, fylte 100 år i 2020 og har med det en stolt merkevarehistorie bak seg. Nå rigger selskapet seg for framtiden ved å satse stort på egen nettbutikk og ytterligere digitalisering.

Den sterke norske merkevaren er kjent for fottøy av høy kvalitet, og muligens til manges overraskelse, kommer så mye som 70% av omsetningen til Viking Outdoor Footwear fra utlandet. Sverige, Finland, Danmark og Tyskland er viktige markeder, og med produksjon i Asia er det trygt å fastslå at Viking Outdoor Footwear opererer i et internasjonalt miljø og landskap.

Selskapet henter i hovedsak omsetning i B2B-segmentet, men driver også direktesalg til sluttforbruker. Nettbutikken står i kommende tid overfor et stort løft og selskapet ser nå etter en ny nettbutikksjef som kan være med på den digitale reisen og utviklingen av egen nettbutikk.

– Vi rigger oss for fremtiden og satser på de mest moderne løsningene vi kan innenfor e-handel for å bygge videre vekst. Nettbutikken er et stort satsningsområde for selskapet og vi har satt oss store vekstmål for de kommende årene, forteller nåværende nettbutikksjef Hanne Sofie Hammer.

Viking Outdoor Footwear

Fv. Hanne Sofie Hammer og Gitte Thune skal styrke sitt team i forbindelse med satsning på egen nettbutikk.

– Konkurransen tilspisser seg på alle hold og vi ser virkelig nytten av å eie vår egen kundedata og kundereise, altså vil vi ta mer eierskap til eget salg. Vi ønsker å gjøre det så lett som mulig for våre kunder å handle sko fra Viking, enten det er B2B eller B2C. Vi ønsker å tilrettelegge for en sømløs kundereise på alle plan, legger Commercial Director Gitte H. Thune til.

Viking Outdoor Footwear har nylig vært igjennom en omorganiseringsprosess og styrker nå kompetansefeltet innen markedsavdelingen.

– Hele miljøet hos oss endrer seg veldig nå. Kursen er staket ut, og vi satser offensivt på digitalisering og egen nettbutikk. I tråd med det rekrutterer vi mange nye ressurser til markedsavdelingen. Vi er et selskap i stor endring og som ny her får man være med på å sette sitt fotavtrykk på fremdrift og utvikling. Vi ser etter ressurser som er trygge og dyktige på sitt kompetansefelt, selvstendige ja-mennesker som driver prosessene fremover. Som nettbutikksjef vil man få resultatansvar, men også frie tøyler til å definere hvordan nettbutikken skal nå målene som er satt, sier Thune, som er leder for avdelingen.

Hammer og Thune utdyper at de er ute etter modige ressurser som tør å tenke nytt, utfordre og utvikle. Her er det dessuten kort vei fra idé til handling og implementering.

– Vi har svært offensive planer for den digitale satsningen og det ligger stor investeringsvilje bak. Det er godt å vite at satsningen har høy prioritet hos ledelsen og i konsernet, sier Thune om vekstmålene som er satt for egen nettbutikk.

Gitte Thune, Viking Outdoor Footwear

Commercial Director, Gitte Thune, leder den digitale satsingen hos Viking Outdoor Footwear.

Selskapet flytter inn i nye, moderne lokaler innen sommeren og vil jobbe på en mer moderne måte enn de har gjort hittil.

– Det er viktig for oss at det skal være gøy på jobben. At alle i teamet står opp om morgenen og har lyst til å gå på jobb. En tilnærmet living the brand-tankegang er bra. Å ha en viss interesse for friluftsliv er velkomment hos oss. Vår visjon handler om å skape en verden der alle kan være utforskere uavhengig av alder. Med det sagt betyr ikke det at alle som jobber her er toppturentusiaster, sier Gitte før hun legger til: Vi er stolte av å jobbe for en så sterk, norsk merkevare som har rukket å bli 100 år gammel. Vi sitter bak spakene for å styre selskapet inn i de neste hundre årene, og med det er det vårt ansvar å forvalte historien og merkevaren på best mulig måte. Samtidig moderniserer vi mekanismene for å ta en sterk posisjon inn i fremtiden. Det er både ærbødig og artig, avslutter Gitte.