Ida Marie fikk jobb gjennom Teft Talent: – Har fått muligheter jeg ikke turte håpe på

Teft Talent er en satsnig på nyutdannede fra Teft, og vi er i gang med å finne og ansette nye talenter (sjekk ut denne lenken). Vi har møtt Ida Marie som vi ble kjent med i fjor.

Ida Marie Einarsen (25) har en Bachelor i markedsføring og merkevareledelse fra Høyskolen Kristiania. I fjor var hun en av kandidatene i Teft Talent, og i dag jobber hun som vikarierende markedskoordinator i markedsavdelingen i KLP.

-Det som er spennende med å være i vikariat, er at man får mulighet til å tre inn i stillinger man ellers ikke ville vært aktuell for. Jeg har fått prøve meg på veldig mye forskjellig. Siden jeg er en person som elsker å ha mange baller i luften, sette meg inn i nye ting og egentlig ikke har veldig store krav til hvilke oppgaver jeg vil gjøre enda – er et vikariat supert, forklarer Ida Marie.

Det som startet som et to måneders vikariat via Teft Talent, har resultert i et års arbeidsforhold med mulighet for forlengelse.  Som markedskoordinator i KLP har Ida Marie ansvar for konferanser, forefallende arbeid med annonser og deltar på markedsavdelingens samarbeid med forretningsområdene i selskapet.

Hun innrømmer at usikkerhet rundt fremtiden i et vikariat kan være en ulempe, men gir lederen sin i KLP skryt for god oppfølging.

-Jeg vet jo ikke helt hva som skjer fremover, men min leder i KLP har vært helt enestående på å kunne gi meg den tryggheten hun og jeg vet at jeg trenger for å kunne føle meg 100% som en del av selskapet – i dette tilfellet ved å forlenge slik at jeg har stillingen i ca. et halvt år fremover i tid hele tiden, forklarer Ida.

Rask og trygg oppfølging

Ida Marie bestemte seg for å melde seg på Teft Talent da hun fikk tilsendt søknadslenken fra moren sin.

-Jeg søkte på nye jobber og bestemte meg for å prøve dette. Etter at jeg hadde svart på screening-testen som Teft sendte, ble jeg innkalt til en samtale. Deretter fikk jeg rask oppfølging og informasjon om videre prosess. Det ga meg en trygghet på at jeg kom til å finne en jobb til høsten, forklarer Ida Marie.

Siden hun fortsatt er i et vikariat Teft jobber med, har hun fortsatt jevnlig kontakt med våre rådgivere.

-Oppfølgingen har vært super. Dere svarer meg alltid raskt dersom jeg lurer på noe. Alle jeg har vært i kontakt med i Teft er veldig lett å snakke med – og man ser at de liker det de gjør på.

Ida Marie anbefaler alle nyutdannede å takke ja til all hjelp og gode tips når man skal finne ut hva man ønsker å jobbe med.

-Jeg kan absolutt anbefale Teft Talent. Å være en del av talent-programmet var en veldig behagelig prosess. Uten erfaring fra bransjen vet man kanskje ikke helt hvilke type stillinger man egentlig passer til, og på skolen syns jeg nesten alt virket like spennende. Derfor er det en stor fordel å få karriereråd og hjelp fra noen som har det som jobb, smiler 25-åringen.

Hvilke råd vil du gi til andre nyutdannede?

-Søk bredt og mye, rydd opp i sosiale medier og bruk hjelpemidler som rekrutteringsbyråer og vikarbyråer. Det gjør prosessen lettere, avslutter Ida Marie.