Tverrfaglighet og utvikling i Oculos

 

Oculos har rekordlang historie innen teknologi og markedsføring og har jobbet med fagområdet siden før mange av dagens begreper ble dannet. Å være en pioner innen et fagfelt betyr at menneskene som jobber der er med på å tenke ut og lage løsninger som ingen andre har gjort før. På den måten utdanner fagmiljøet seg selv og skaper unik kompetanse for sine ansatte.

Siden starten har Oculos hatt plass til en rekke forskjellige fagområder, og de største er:

-> Utviklere og teknologer

Det finnes mange globale teknologileverandører som f.eks. SAP, Microsoft, Adobe og Salesforce. Det de alle har til felles er at det ofte er kostbart og komplekst å implementere og tilpasse teknologien til å passe 100% for en aktør i et relativt lite marked som Norge eller Norden. Forbrukernes forventninger, lokale lover og ikke minst selskapets unike behov kan være utfordrende å implementere til fulle.

Derfor har Oculos i årevis jobbet med sin egen teknologi Oculos Integration Platform (OIP) som tillater lokal og unik implementering av optimal kundedialog og funksjonalitet for sentrale systemer hos større markedsaktører. I dag er mange av Nordens mest kjente selskaper i retail-kategorien brukere av teknologien. Oculos integrerer sin plattform i ERP-, CRM-, MA- og POS-systemer, kortterminaler og andre sentrale teknologier. Mulighetene og kravene i markedsteknologi er i rasende utvikling, og teknologene hos Oculos jobber med implementering, utvikling av nye features og innovasjon som raskt når ut til millioner av brukere.

Du kan lese om hvordan Sebastian som er en av utviklerne i Oculos jobber her.

Workshop i Oculos om deres egen teknologi OIP

Rune Dahl er Senior Marketing Technology Expert i Oculos

-> Prosjektledere og strategiske rådgivere

Det er forretningsgevinsten av markedsteknologi som motiverer kundene av Oculos. Derfor jobber det folk i Oculos som forstår hvilke fordeler og gevinster forskjellige selskaper kan oppnå med rett bruk av riktig teknologi. Effektivisering, økt salg, bedre avkastning av markedsinvesteringene eller sømløshet i arbeidsprosesser er eksempler på gevinster som Oculos jobber med å levere.

Rådgiverne og prosjektlederne jobber for å virkelig forstå kundenes utfordringer, og hvordan Oculos kan hjelpe dem med å overvinne disse. Dette innebærer å jobbe med og forstå markedsstrategi, IT-stuktur og målsetninger for kundene. Analyse og innsikt spiller en viktig rolle i å forstå og tilpasse både teknologien, brukeropplevelse og kommunikasjon tilpasset kundenes unike utfordringer. Sammen med utviklerne og markedsførerne i selskapet jobber rådgiverne og prosjektlederne for å analysere, tilpasse og optimalisere teknologien, verktøyene og tiltakene som Oculos leverer til sine kunder.

Her kan du lese hvordan Carsten som har over 10 års erfaring som prosjektleder og rådgiver gjør for kundene av Oculos.

-> Markedsførere

Avansert teknologi, effektive kanaler og dyp forståelse for kundenes markedsstrategi må omsettes til innhold og budskap som fungerer og konverterer til ønsket atferd. Dette jobber markedsførerene i Oculos med. I tett samarbeide med markedsavdelingen hos kunden lager, tilpasser og distribuerer teamet innhold og kampanjer som treffer med rett budskap til rett tid til riktig mottaker. Kreativitet og teft for budskap som treffer er like viktig som analyse og innsikt for å skape resultater.

# Teamet

Oculos tar til orde for at kundene skal tenke integrert og tverrfaglig rundt teknologi, markedsføring og forretningsutvikling. Dette rådet stammer fra selve grunnholdningen i selskapet. Det er ikke viktig hvilken stilling eller rolle du har – en utvikler kan ha svært gode tanker om kreativ bruk av verktøyene, og en markedsfører kan på samme måte se muligheter i teknologien som utviklerne kan sette ut i livet.

Dette er forklaringen på at mange som har vært i selskapet en stund har fylt flere forskjellige roller og opparbeidet seg kompetanse på tvers av teknologi, markedsføring, forretningsutvikling og ledelse. På denne måten jobber alle i Oculos sammen om en felles målsetning om å lage verdifulle, brukervennlige og spennende løsninger som ofte er helt unike og uten sidestykke.

Tror du at en arbeidsplass der du får anerkjennelse for din spisskompetanse OG du får rom til å sette deg inn i andre fagfelt er noe for deg? Da er kanskje en av disse stillingene noe for deg:

Oculos søker utvikler

Oculos søker teknisk prosjektleder

Oculos søker rådgiver

Oculos søker Sales Development Representative Nordic