Qvisten Animation vil skape internasjonal historie

Qvisten Animation er et av Nordens ledende animasjonsstudioer og historiefortellere. Hovedpersonene i denne historien, Fredrik Kiøsterud og Ove Heiborg, møttes som studenter på Westerdals og bestemte seg for å starte et animasjonsstudio sammen i 1994. På et lite, trekkfullt kvistloft i Oslo startet de opp; derav navnet Qvisten.

Regissør Rasmus A. Sivertsen ble en del av Qvisten i 1997. De jobbet målrettet mot å skape historier som engasjerte, aktiverte, trollbandt og gledet barn. Qvistens karakterer skulle bli en del av barnas oppvekst.

Visjonen lever fortsatt i beste velgående. Gjennom snart 30 år har Qvisten fortalt, forvaltet og utviklet norsk barne- og familiekultur for Film og TV. Og de 3 unge, visjonære karene på loftet, er i dag blitt til rundt 70 meget dyktige kollegaer, som hver dag jobber med å skape gode historier og opplevelser.

-Fokus på premium håndverk har gitt oss muligheten til å jobbe med univers og karakterer mange drømmer om å få lage film med. Store navn som Astrid Lindgren, Kjell Aukrust, Tove Jansson og Thorbjørn Egner er bare noen av forfatterne selskapet har fått bearbeide til film. Kulturen i Qvisten er veldig personlig; vi er som en familie. Det er høyt under taket. Vi gjør dette med hjertet. Det legges mye engasjement i pelsen til Ludvig! forteller Fredrik.

Qvisten produserer også reklamefilmer, attraksjoner og spill, og de har en meget bevisst satsing mot institusjoner, læring og opplevelser gjennom avdelingen Shortform.

-Her jobber vi mye med å skape gode publikumsopplevelser utover det man får på skjerm og lerret. Og i tillegg, som en helt naturlig del av barnas oppvekst og nye medievaner, er det veldig spennende med spillsatsningen vår. Drama-avdelingen og Spillavdelingen jobber tett sammen for å bygge universer og høyne opplevelsene av det vi skaper, forklarer Fredrik.

Skal erobre verden

Qvisten har høstet hele syv Amanda-priser, blant annet for Knerten, Dyrene i Hakkebakkeskogen og Jakten på Kaptein Sabeltanns Magiske Diamant. I fjor vant de “Oscar” i THEA awards, da Reodor Felgens Hyperakselerator i Hunderfossen vant prisen for beste attraksjon i verden. I april reiser de til Disneyland Resort, Anaheim-USA,for å motta prisen.

Etter så mange år i Norge og Skandinavia, retter Qvisten blikket utover. Nå ser selskapet etter personen som kan lede den internasjonale satsingen for film & dramaserier.

-Vi har vært gode på å fortelle historier med lokal forankring, men filmene våre har også gjort det godt på internasjonale festivaler og solgt bra i utlandet. Nå ønsker vi å ta steget fullt ut og produsere innhold med den internasjonale arenaen som hovedmål. Vi skal skape flere egne merkevarer, lage enda større filmer og serier, for et bredere publikum. Produksjonene våre skal skille seg ut gjennom å engasjere og berøre, med nordisk snert, sier regissør Rasmus A. Sivertsen.

-Vi skal være en internasjonal aktør og det mener jeg bestemt vi kommer til å lykkes med. Vi ser etter en person som vet hvordan vi skal møte det internasjonale markedet. Det vil være en forutsetning at man allerede har et nettverk og kunnskap om hvordan løfte film og serier ut i verden. Vi har høye forventninger. Film og serier er navet av det vi bryr oss om, sier Fredrik.

Som leder for Film & Dramaserier vil du få ansvar for Qvistens økte fokus på produksjoner innenfor Film- og strømmetjenestene, og for å utvide Qvistens internasjonale nettverk. Denne lederstillingen skal bidra til at selskapet utnytter sitt fulle potensiale og når målet om å bli en internasjonalt anerkjent aktør innen produksjon av animert innhold til film, tv og strømming.

-Du vil få stor mulighet til å påvirke hvordan Qvisten ser ut om fem år. Det er et mulighetsrom som ikke finnes i mange norske selskaper. Alt ligger til rette, og du vil få tillit og muligheter til å påvirke, og sist men kanskje det viktigste; du får jobbe med det å få barn til å smile, avslutter Fredrik Kiøsterud.