OBOS rigger seg for morgendagens markedskommunikasjon

Tverrfaglige team, fremtidsrettede verktøy og store ambisjoner – OBOS har snudd opp ned på arbeidshverdagen det siste året.

– Vi er en helt ny gjeng, og det er veldig mye energi her.

Jorunn Flydal har jobbet i skjæringspunktet mellom markedsføring, digitalisering og endringsprosesser i over 20 år, og har blant annet grunnlagt Medialounge og vært konsulent for flere store selskaper. I fjor startet hun som leder for digitale kanaler i OBOS i divisjonen Marked, kommunikasjon og samfunnsansvar.

– Jeg startet i OBOS fordi jeg så stor investeringsvilje, store ambisjoner og et stort potensial. Dessuten er det skikkelig gøy å jobbe med flinke folk. Vi er som et in-house byrå med 100 ansatte, som alle jobber med markedskommunikasjon.

Høyt tempo, Sanity og tverrfaglige team

Siden Flydal startet i mai 2021 har det skjedd flere endringer i måten OBOS-ansatte jobber på.

Jorunn Flydal, Leder digitale kanaler, og Hanne Hafver Rønjum (gul jakke) i OBOS sine lokaler ved Hammersborg.

– Tempoet er høyt, og ingen dager er like. Det er hele tiden mange initiativer, vilje til endring og fokus på resultater. Mye har skjedd bare det siste året, sier hun.

Nå samarbeider utviklere tett med innholdsrådgivere, designere og forretningsutviklere i tverrfaglige team. De klassiske siloene mellom avdelingene, som finnes i mange store virksomheter, er på kort tid blitt brutt ned.

– Vi skal bevise at vi kan jobbe med mer flyt og fart og få produkter raskere ut til målgruppene våre, sier Hanne Hafver Rønjum, digital produkteier i avdelingen Digitale kundetjenester fra divisjonen IT og digital.

I tillegg til nye samarbeidsformer, bruker OBOS flere nye digitale verktøy. Et eksempel er det «hodeløse» CMS-et Sanity som skal effektivisere arbeidet til redaktørene – og skape enda bedre kundeopplevelser.

– Målet vårt er alltid å få koden vår raskt ut i markedet. Vi skal ikke brukerteste oss i hjel. Så får vi heller tilpasse oss etter innspill fra brukerne. Det er noe av det som gjør det så spennende å jobbe her, sier Rønjum.

Frihet i hverdagen

Herman Winje (lys skjorte) og Aulon Mujaj i OBOS sine lokaler ved Hammersborg.

Herman Winje startet i jobben som leder for CRM og kundeopplevelse i fjor etter å ha jobbet med datadrevet markedsføring og kundeopplevelse i selskaper som Thon, Norwegian og DNB siden 2008.

I OBOS får han være med å bygge opp noe fra bunnen av.

– Det er utrolig gøy å komme inn fra starten og bygge ting med veldig dyktige kolleger. Nå jobber vi tett med IT-gjengen, som utvikler verktøyene og gjør at vi kan bruke dataene våre på nye måter, sier han.

En av utviklerne er Aulon Mujaj. Før han begynt i OBOS var han konsulent i Knowit og jobbet hos Origo, som er digitaliseringsetaten i Oslo kommune. Nå lager han et nytt designsystem i et team med en annen utvikler og fire designere.

– Det feteste med å jobbe her, er å jobbe tverrfaglig. Dessuten får jeg stor frihet til å bestemme min egen hverdag. Hvis jeg har en god idé jeg har lyst til å teste ut, er det veldig åpent for det. Så lager vi bra ting for medlemmene våre, på deres premisser, sier Mujaj.