NAF-løven nærmer seg 100 år og er smidigere enn noensinne

NAF har kastet budsjetter og laget en helt ny, flat organisasjonsstruktur etter smidige prinsipper. Alt sammen har vi gjort for å sikre at organisasjonen kan levere på medlemmenes behov.

NAF er en velkjent merkevare med lang historie. Etter at vi flyttet inn i nye, moderne lokaler i Skippergata 4 har vi organisert oss i tverrfaglige team på tvers av fagmiljøer med dyktige folk fra hele organisasjonen. Våre ansatte får muligheten til å jobbe med mange ulike fagområder og oppgaver, og det er et sterkt fokus på den enkeltes utvikling.

Organiseringen vår sikrer større rollemobilitet når organisasjonens behov endres eller det oppstår behov for endringer i sammensetning av teamene. Det betyr at våre ansatte har muligheten til å jobbe med nye leveranser hvis de ønsker det, og det passer med organisasjonens behov.

Vi har jobbet mye med å flytte beslutninger ut til dem som står nærmest problemstillingen. Det skal være færrest mulig begrensninger for de ansatte, slik at man får plass og rom til å finne de beste løsningene på de riktige utfordringene.

Det skjer noe positivt når folk møtes!

Pandemien har endret arbeidshverdagen vår og vi vet at den nye hverdagen er kommet for å bli. Vi er opptatt av at våre ansatte skal gis tillit, fleksibilitet og mulighet for selvledelse. Vi tror det skjer noe positivt når folk møtes, men det er arbeidsoppgavene dine og hvem du skal jobbe sammen med som styrer hvor du skal jobbe fra. Vi skal sammen skape den beste verdien for NAF og for kundene våre.

Her kan du bli bedre kjent med løveflokken i NAF:

 

Guro Gladhaug, senior CRM-rådgiver i NAF

NAFHvorfor ville du begynne å jobbe i NAF?

– Jeg var egentlig ikke på jakt etter ny jobb, jeg hadde det fint der jeg var og trivdes som CRM-konsulent hos mange fantastiske kunder. Men jeg hadde hørt rykter om at NAF var et bra sted å jobbe, og da jeg ble tipset om jobben som Senior CRM Rådgiver på denne tiden i fjor, ble jeg litt nysgjerrig. Jeg ble trigget av at man jobber etter OKR-prinsipper og at det var sterkt fokus på å utvikle seg faglig i hverdagen. Jeg hadde også sett en smakebit av hvordan man jobbet med CRM på et webinar, og det virket lovende. Jeg kunne også tenke meg å finne ut hvordan det er å jobbe på innsiden av en medlemsorganisasjon, en erfaring jeg ikke hadde testet etter 15 år i børsnoterte selskaper.

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet?

Det har vært spesielt å starte under korona-restriksjoner, men jeg har aldri vært alene eller ensom på hjemmekontor eller i de freshe lokalene i Skippergata 4. NAF har lagt til rette for en hyggelig oppstart, på tross av mange praktiske utfordringer i tiden vi lever i. Etter 6 mnd. føler jeg at jeg har blitt godt kjent med organisasjonen, samtidig som jeg lærer nye ting hver dag. En fin kombo av spennende og trygt – jeg blir tatt godt vare på.

I teamet er vi en solid gjeng med NAF godt under huden. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer og det er god stemning. Det er en kompetent gjeng, som har peil på det de driver med, og jeg føler at jeg lærer noe nytt daglig, samtidig som jeg også kan bidra med mitt.

På huset er det en god miks av fagsterke og kompetente folk med peil på alt fra bil og medlemskap til forretningsutvikling og markedsføring. Jeg har fått god hjelp og oppfølging fra mange samarbeidende miljøer. I tillegg har vi sos.komm-gruppen,  som består av en hyggelig gjeng som drar i gang mange fine og morsomme sosiale tiltak, med treff og møteplasser, når vi trenger det. Det er også en drøss digitale faglige møteplasser, som er filmet og dokumentert, så det er lett å komme i gang og få oversikt over både fagområder og organisasjon på egenhånd.

Hva slags prosjekter/arbeidsoppgaver jobber du med?

Jeg jobber med å sy sammen og få oversikt over hvordan vi skal jobbe med kommunikasjon i hele medlemskapet/kundesyklusen (CLM) fremover. Det er gjort masse bra arbeid i et veldig bra velkomstprogram og ett frafallprogram, som vi skal sette i en større sammenheng.  Jeg har også fått ansvar for å koordinere arbeidet vårt mot en satsning på elbil – og kommunikasjon til våre elbilmedlemmer – det er veldig spennende. Da jobber jeg tett på de andre flinke folka som utvikler produkter og tjenester, tegner kundereisen, gjør uttak i kundekanaler og jobber med markedskommunikasjonen vår. En utrolig dyktig og «hands on» gjeng som får ting gjort.

Hvorfor vil du anbefale en jobb i NAF? 

Hvis du liker å få ting gjort, kan jeg virkelig anbefale NAF. Jeg har blitt kjent med mange løsningsorienterte folk som får ting til å skje her. Fordi vi jobber etter OKR i strategiprosesser, oppleves det vi skal levere som meningsfylt og medbestemt av oss alle. Det er en flat struktur der alle er på hils med sjefene – det er kort vei til topps og alle drar i samme retning. Jeg har sett innsiden av flere bra bedrifter som konsulent innen CRM, og dette kan måle seg med de beste. Her vil alle hverandre vel, og vi deler felles mål om å jobbe for medlemmene våre. Det er gull for ett ekte CRM-hjerte!

Harald Wisløff, markedssjef elbil

NAF

Hvorfor ville du begynne å jobbe i NAF?

Etter mange år som journalist med mange roller i flere medier, bestemte jeg meg for en karriere der jeg kan bidra med noe jeg mener er viktig. NAF er både en medlemsorganisasjon, et stort apparat av frivillige i hele landet og en viktig samfunnsaktør. NAF skal bety noe i hverdagen til folk. Det ville jeg med min bakgrunn bidra til.

Jeg begynte i NAF i april 2013, og jobber her fortsatt.

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet? 

Det slo meg med én gang at NAF er et sted der arbeidsmiljø og arbeidsglede er viktig. Det er rett og slett hyggelig å være på jobben! Og når miljøet er bra, er det lett å yte, gå løs på nye utfordringer og bidra til fellesskapet både med arbeidsinnsats og miljøet. For en sosial fyr som meg tok det ikke lang tid før jeg ble med i Sosialkomiteen. I NAF har vi altså en egen komite med bredt mandat som arrangerer små og store arrangementer. Det er motiverende og viktig å kunne treffe kolleger i enda mer uformelle sammenhenger, selv om tonen i NAF fra før er ganske uformell.

Hva slags prosjekter/arbeidsoppgaver jobber du med?

Jeg har fått brukt mine evner som tidligere journalist og utviklet og skrevet innhold til alle digitale flater i NAF. Vi har lagt om både innholdsstrategi og visuelt uttrykk flere ganger, og det har vært spennende å være med i disse prosessene. NAF gir ansvar over hele linja, og det gir motivasjon og ønske om å yte.

Allerede i 2017 prøvde vi ut tverrfaglige team, og jeg var heldig som fikk være med i Team Elbil, det første ordentlige teamet i denne metodikken. Her fikk vi både utfordret oss faglig, metodisk og ikke minst laget nye spennende tjenester for medlemmene våre. I dag jobber alle i ett eller flere team, og det er gøy å utvikle nye tjenester og bli kjent med andre kolleger på tvers av fagfelt.

Siden jeg begynte i NAF har jeg jobbet med innhold og innholdsutvikling. Nå har jeg fått nye utfordringer og er på vei inn i rollen som markedssjef for elbil-satsingen vår. Dette er et nytt fagfelt for meg, men jeg har fått muligheten til å utvikle meg og ta ansvar for nye og viktige oppgaver.

Hvorfor vil du anbefale en jobb i NAF? 

NAF er en raus, uformell, viktig og seriøs arbeidsgiver. Her settes mennesket i midten, enten man er direktør eller nyansatt, og jeg opplever at alle er like viktige på jobben. Det er viktig med faglige utfordringer på jobb. Men det er like viktig at man gis rom og muligheter til å gjøre jobben skikkelig og får utviklet seg. Det har jeg fått, og derfor anbefaler jeg lett NAF som arbeidsplass.