Mill International med global suksess: – Forener skandinavisk design med strømsparingsteknologi

Visste du at varme står for over 60% av strømforbruket i hjemmene våre? Nå er varme og strøm høyaktuelle temaer hos de aller fleste. Mill International designer og utvikler ovner som møter dagens behov for en mer bærekraftig hverdag og gjør det enklere å få kontroll på strømregningen. Med høye strømpriser og økt fokus på elektrifisering av varme i Europa, tilbyr Mill helt unike produkter og teknologi det er stor etterspørsel etter. Produktene har i tillegg vunnet flere priser internasjonalt, og selskapet har store ambisjoner for videre vekst.

– Mill International er i en vekstfase hvor vi skal ta en ledende rolle innen design og smarthusteknologi. Vi jobber også strategisk for å bygge Mill til en sterk global merkevare med skandinavisk forankring. Vi har en ledende posisjon i hjemmemarkedet i dag, og opplever stor etterspørsel internasjonalt, sier Anne Jorunn Bjoner.

Anne Jorunn Bjoner er Marketing og International Sales Director i Mill og kom til selskapet i august 2020. Med bakgrunn innen salg og markedsføring og over tyve år i store konsern, så Bjoner det som en unik og spennende mulighet å gå inn i en gründerbedrift med globalt perspektiv og bruke kompetansen sin til å være med å bygge og utvikle en allerede sterk merkevare.

– Vi er allerede tilstede i over 30 land, og jobber med å etablere enda sterkere posisjoner i prioriterte eksportmarkeder, forteller hun.

Anne Jorunn Bjoner

Anne Jorunn Bjoner er Marketing og International Sales Director i Mill International.

Uformelt miljø med flat struktur

Mill Internasjonal er fortsatt et nært selskap som teller ca 25 ansatte med en omsetning på vel 200 mill. De holder til i moderne lokaler i Grini Næringspark i Bærum. De ansatte beskriver miljøet som uformelt, hyggelig og dynamisk hvor alle har en viktig rolle og vant til å ta i et tak for hverandre. Selskapet praktiserer flat struktur og Bjoner beskriver en sterk teamkultur hvor de ansatte spiller hverandre gode.

– Å jobbe her er gøy fordi man er med på en vekstreise gjennom å drive trender innen design og teknologi fremover. I tillegg er det inspirerende og spennende å jobbe med å utvikle markeder på tvers av land, sier Bjoner.

Nå ser Mill etter en dyktig medarbeider som har lyst til å inneha en nøkkel rolle i å utvikle selskapets eksportsatsing videre. I denne rollen får du jobbe bredt med hele forretningsplanen sammen med lokale distributører i eksport landene.

– I rollen som International Sales & Development Manager får du jobbe på tvers av kulturer med både salg, marketing og forretningsutvikling. Vi ser etter deg som er god på å identifisere vekstmuligheter og samarbeidet godt på tvers av kulturer. Du trives i et lite selskap der du har stor påvirkningskraft, indre driv og liker å jobbe høyt og lavt, sier Bjoner.

Teknologi + design = suksess

Elektrifisering av varme er nå et høyaktuelt tema i Europa og dermed er det stor etterspørsel etter strømbesparende varmeovner. Bashir Naimy, har jobbet i selskapet i 5 år og er ekspert på IoT.

– Siden varme står for over 60 % av strømforbruket i et hjem er det vårt ansvar å utvikle ovner som gjør forbruker i stand til å spare strøm, samtidig som man har det komfortabelt. Vi er alene om å bruke den nyeste teknologien på markedet, og ovnene våre består av intelligent varmestyring og maskinlæring i tillegg til smart styring av temperaturen via appen. Det gjør at du som forbruker lett kan styre temperaturen helt presist i hvert rom uten å sløse med strøm, forteller Bashir.

Bashir Naimy, IoT-ekspert.

Mills ovner har vunnet blant andre Red Dot Design Award, Best i test i Tek.no, Beste leverandør og fått flere både norske og internasjonale anerkjennelser.

– Skandinavisk interiør er i vinden internasjonalt, det samme er teknologi som gjør det enkelt å få kontroll på strømregningen. Vi er veldig stolte av den posisjonen det har gitt oss både hjemme og ute, og vi gleder oss til den videre reisen – med en ny og dyktig kollega med på laget, avslutter Bjoner.