Capgemini skaper Norges fremste IA-miljø

Capgeminis mål er å bygge og levere automatiseringstjenester av skyhøy kvalitet. Nå er de på jakt etter en person som skal lede IA-satsingen videre.

Intelligent Automation er allerede et stort leveranseområde i Capgemini. I Norge består teamet av over 30 erfarne konsulenter som alle jobber med utviklingen av IA-området. De har ambisjoner om å bli det største og fremste miljøet i Norge på rådgivning og implementering av automatiseringsteknologi.

-IA-talenter er mangelvare i det norske markedet og det er stor kamp om de aller beste, men i fjor vokste vi med over hundre prosent. Nå fokuserer vi desto mer på strategisk kompetanseheving av disse menneskene, noe som vil bidra til å gjøre vårt IA-miljø til det beste i landet, forteller Kristina Havn Brunes, Leder for IA i Capgemini.

Lavterskel for å utfordre

-I Capgemini har vi allerede kommet langt med å utvikle vår satsing på Intelligent Automation, blant annet ved å være blant de første som leverer IA «as a service» i Norden. Likevel har vi mye ugjort. Jeg tror denne stillingen passer utmerket for en kandidat som ønsker å være en «intraprenør». Det å få bygge en satsing innen et globalt konsulenthus gir deg frihet og muligheter som en gründer, men med finansielle og organisatoriske muskler og tilgang til de største og mest krevende kundene fra starten av, noe andre gründere kun kan drømme om, forteller Christopher Eikanger Andersen, sjefskonsulent i Capgemini .  

Kulturen i Capgemini bærer preg av mange teknologisk interesserte mennesker med ulik bakgrunn. Miljøet beskrives som «gründeraktig», og alle som har en god idé blir oppfordret til å dele den. Alle i teamet er viktige for fremdriften og de strategiske grepene som iverksettes. Og IA-miljøet er relativt ungt.

-Jeg synes det er så spennende når noen fra Generasjon Z utfordrer oss andre på hvordan vi løser utfordringer. Når det er lavterskel for å utfordre, ender vi ofte opp med å få gode diskusjoner. Dette er et selskap der det er lett å bli kjent og det forventes at man er nysgjerrig på andre enn kun de man er organisert i team med. «FUN» er en av våre 60 år gamle verdier og jeg har det gøy på jobb stort sett hver eneste dag, forteller Havn Brunes.

Kjønnsbalanse på topp av agendaen

Capgemini har kjønnsbalanse øverst på agendaen og har mange pågående tiltak for å oppnå dette.

-Ambisjonen er at vi skal være 40 prosent kvinner i selskapet innen 2020. I februar var vi på 31,5 prosent. Jeg stolt av at vi hadde damer fra Capgemini på listen over topp 50 teknologikvinner i både 2018 og 2019, sier Havn Brunes.

Selskapet er blant annet platinumpartner med Oda-nettverk, deltakere av STAR-programmet og har selv implementert et Diversity and Inclusion program for hele Skandinavia. Internt har Capgemini en egen gruppe Women@Capgemini som jobber med disse ambisjonene sammen med ledelsen. De arrangerer alt fra lavterskel sosialisering til faglige samlinger og debatter.

IA teknologi i raskende utvikling

Capgemini søker nå etter en leder for Intelligent Automation i Norge. Stillingen vil få overordnet ansvar og resultatansvar for å utvide satsningen i Norge, der selskapets mål er å bygge og levere automatiseringstjenester til markedet av skyhøy kvalitet.

-IA-teknologi utvikles i en fart vi aldri før har tidligere, samtidig som det tar kortere tid å implementere den. Helsesektoren er en sektor der jeg tror vi vil se mye mer av dette fremover. Samtidig tror jeg at flere vil ta i bruk IA-teknologi på hjemmebane. Vi ser det så vidt nå med Alexa og Google Assistant, men her tror jeg vi om 5-10 år har stiftet bekjentskap med mange andre nyvinninger.

-Vi ser etter deg som har sterk faglig kompetanse og er en tillitsvekkende rådgiver. Du kjenner svært godt til utviklingen av Intelligent Automation i Norge og hvilke muligheter dette kan gi Capgeminis kunder. Du skal se trender, tenke langsiktig, utvikle nye konsepter og ikke minst se muligheter i markedet sammen med den øvrige salgsorganisasjonen, avslutter Havn Brunes.