Erlend (42) mistet jobben, satset på et vikariat i RiksTV og ble tilbudt fast jobb som digital prosjektleder. – Jeg stortrives!

Etter 11 år som designer, webutvikler og content manager i et globalt teknologifirma kom beskjeden om nedbemanning. Plutselig sto Erlend uten jobb.

-Der og da oppleves det litt dramatisk å miste jobben, men jeg fikk en bra sluttpakke og brukte tiden til å søke jobber, forteller Erlend Riiser.

Vi sitter i lokalene til RiksTV på Økern og blant Erlends nye kolleger. Det skinner igjennom at han er særdeles fornøyd med sin nye hverdag. Det pulserer i markedsavdelingen hos RiksTV hvor det jobbes med digital markedsføring, brukeropplevelse på web, optimalisering, kundelojalitet, kampanjer, analyse, og mye mer.

-Jeg trodde jeg hadde en bra jobb hos min forrige arbeidsgiver, men å jobbe i RiksTV er enda bedre, sier han.

 

Ble godt ivaretatt

Som jobbsøker registrerte Erlend seg på nettsidene til Teft og han ble oppmerksom på flere relevante og interessante stillinger.

-Jeg hadde tidligere registrert meg som jobbsøker hos andre rekrutteringsfirmaer, men ble kontaktet om roller som var totalt irrelevante for meg og min kompetanse. Hos Teft var dialogen en annen. Det tok veldig kort tid fra jeg registrerte profil til jeg ble invitert inn til første intervju med en av rådgiverne. Allerede da følte jeg meg godt ivaretatt, både personlig og faglig.

Det tok rundt 2 måneder fra første kontakt med Teft til Erlend var i jobb.

-Jobben hos RiksTV var et vikariat, men oppgavene som var beskrevet i stillingen og prosjektene jeg skulle jobbe med var så spennende. Jeg var ikke i tvil, forteller han.

Fikk fast jobb etter kort tid

Etter 3 måneder hos RiksTV ble Erlend tilbud fast jobb som digital prosjektleder. Arbeidsoppgavene er blant annet omstrukturering av websidene, utvikling av nye moduler, fokus på brukervennlighet og optimalisering. Målet er økt synlighet og styrking av merkevaren.

-Jeg får virkelig brukt kompetansen min. Å føle at jeg bidrar gjør meg veldig tilfreds. I tillegg er det masse dyktige folk her i ulike aldere. Det er masse gode ideer og inspirasjon å hente, og det er stor grad av involvering. Det er fantastisk, sier han.

 

Erlends råd til deg som er jobbsøker

  • Den som våger intet vinner. Så lenge du synes vikariatet og arbeidsoppgavene er interessante, og du føler du kan tilføre firmaet verdi, er det jo mulighet for at firmaet ser verdien av deg.
  • Lær så lenge du kan. Om du ikke får tilbud om fast jobb, har du i alle fall fått erfaring med jobbintervjuer og tilbakemeldinger som du må ta med deg videre. Det er læring i prosessen uansett utfall.
  • Øvelse gjør mester. I intervjuer får du tilbakemelding på hvilke verktøy du mangler kompetanse og erfaring i. Gjør noe med det!
  • Markedsfør deg selv. Bruk jobbsøkerprosessen til å skape relasjoner, bygge nettverk og gjøre navnet ditt kjent.