XXL søker SoMe Lead

Er du en sports- og friluftsinteressert markedsfører? Nå søker vi i XXL en aktiv, og engasjert ny kollega til vårt Commercial Team, som skal få ansvaret for å lede arbeidet med sosiale medier for XXL i Norge og internasjonalt. 

XXL er Nordens raskest voksende sportskjede! Vi har alltid hatt en tilstedeværelse i tradisjonelle kanaler, men de siste årene har vi jobbet med å etablere et sterkt inhouse-miljø med digitale spesialister, slik at vi også når våre kunder på digitale flater. Vi skal ikke undervurdere verdien av vår kjære DM, men en god kanalmiks, med fokus på det digitale, blir stadig viktigere fremover.

I vår kommersielle avdeling sitter det superhelter innen CRM, SEO, innholdsproduksjon, grafisk design, SEM og netthandel, for å nevne noe – og gjennom våre interne ressurser og i tett samarbeid med noen av Norges fremste byråer – jobber vi hver dag for å styrke vår omnikanal-satsing – i alle fem land vi opererer i.

Som vår nye SoMe Lead vil du få ansvaret for strategi, gjennomføring og optimalisering av innhold, kampanjer og annonsering i sosiale kanaler i Norge, samtidig som du vil ha det overordnede ansvaret for SoMe i alle fem markeder. Stillingen innebærer ikke personalansvar, men du vil ha et faglig ansvar for SoMe-koordinatorene, og bli vår go-to-person på sosiale medier. Som fagekspert er du opptatt av kunnskapsdeling, og du sørger for kompetanseheving både i ditt team og i resten av markedsavdelingen. Du ser verdien av at kollegaene dine er oppdatert på de siste trendene og verktøyene innenfor SoMe, for på den måten å sikre at vi alltid ligger et steg foran våre konkurrenter. Sammen er vi sterke! Stillingen rapporterer til Content & SoMe Manager på hovedkontoret i Oslo.

Du har jobbet med sosiale medier i flere år, og har god kjennskap til hvordan du utarbeider en SoMe-strategi og tilhørende planer, hvor du inkluderer både organisk og betalt vekst. Samtidig kan du arbeide operasjonelt med innhold/content og performance. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse på deg at vi i XXL synes det er gøy å selge, og taktisk kommunikasjon som konverterer er vi svært begeistret for. Samtidig er vi opptatt av å gi våre kunder noe mer enn lave priser og stort utvalg – og vi har troen på at godt redaksjonelt innhold, som gir en merverdi, vil bety stadig mer for å oppnå suksess i sosiale medier i tiden fremover. Du er selv god på tekst og har et velutviklet visuelt blikk. Du vil være hands-on i stillingen, og er en god sparringspartner mot byrå og våre inhouse-produsenter. Du er vant til å lage briefer og presenterer gjerne strategier og planer for ledergruppa. Du er god til å analysere resultater, for så å formidle dem på en tydelig og lett forståelig måte.

Du vil ha ansvar for å øke trafikk og konvertering fra sosiale medier til alle salgskanaler, samt å sikre at vi når de riktige målgruppene gjennom innsiktsbaserte analyser og godt innhold som engasjerer. Du bruker gjerne A/B-testing og annen tilgjengelig data for å optimalisere kampanjer og innhold, og du har god kjennskap til spesielt Instagram, Facebook, LinkedIn og Snapchat. Du har sikkert kunnskap om øvrige plattformer også! Support til Performance får du av vårt inhouse-team og byrå, men du har ferdighetene til å gjøre mye selv, og er en god bestiller, ved behov.

Du er energisk av natur, liker at det skjer ting og bruker gjerne fritiden din aktivt. Du velger gjerne XXL når du trenger nytt utstyr og trigges av muligheten til å få jobbe med merkevaren, for sammen med resten av teamet å bygge et inspirerende univers for alle våre målgrupper!

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Minimum 3-5 års operativ og strategisk erfaring med sosiale medier, gjerne jobbet for en merkevare
 • Erfaring med teamledelse og faglig ansvar for sosiale medier
 • Erfaring fra å jobbe med omnikanal-strategier og tilpasse budskap, i skjæringspunktet content/performance
 • God forståelse for tall og digitale annonse- og analyseverktøy, som f.eks. Google Analytics og Facebook Business Manager
 • Hands-on kunnskap om systemer og prosesser som er nødvendige for å opprette og optimalisere kampanjer/innhold i sosiale medier
 • Gode skriftlige og muntlige ferdigheter på engelsk og norsk
 • Visuell teft

Vi tilbyr: 

 • En selvstendig og ansvarsfull stilling i Nordens største sportskjede
 • Muligheten til å bli en del av et vinnerlag med store ekspansjonsplaner
 • En svært dynamisk ledelse i et ungt, levende og engasjert miljø
 • Mulighet for stor faglig utvikling
 • Konkurransedyktige betingelser

Vi gjør plass til deg når det passer deg, gjerne så fort som mulig. Synes du dette høres interessant ut, mottar vi gjerne din søknad snarest. Har du øvrige spørsmål knyttet til stillingen kan du kontakte rådgiver Camilla Bartnes i Teft. Vi ser frem til å høre fra deg!

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad og CV via lenken i annonsen som fører deg inn i Teft sitt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.

Er dette av interesse for deg, søk på stillingen snarest.

Har du øvrige spørsmål kontakt Vibeke Moen, Camilla Bartnes eller Eivind Ruud Johnsen
Kontaktpersoner:

Vibeke Moen

Prosjektleder

976 25 431

vibeke@teft.no
linkedin icon

Camilla Bartnes

Rådgiver

975 45 597

camilla@teft.no
linkedin icon

Eivind Ruud Johnsen

Partner og rådgiver

922 82 349

eivind@teft.no
linkedin icon