Sprint Consulting søker leder for strategisk design

Vil du bygge opp og lede designteamet til et av Nordens ledende innovasjonsmiljø?

Sprint er et av Nordens ledende kompetansemiljøer innen innovasjon og forretningsutvikling. Vi har lang erfaring med å hjelpe selskaper ta nye produkter og tjenester til markedet; og gjør alt fra idégenerering og kommersialisering av nye produkter og tjenester, til å få store organisasjoner til å jobbe smartere og mer systematisk med innovasjon.

Tradisjonelt har Sprints innovasjonsprosjekter tatt utgangspunkt i Lean Innovasjon-metoden, men de siste årene har vi sett behov for å jobbe enda mer utforskende, enda mer menneskesentrert og enda mer designdrevet – særlig når vi skal løse komplekse problemstillinger og større samfunnsutfordringer. Les mer om hvordan vi jobber med innovasjon på vår blogg her.

Nå skal vi ta en enda tydeligere og sterkere posisjon innenfor designdrevet innovasjon, og bygger opp et eget designteam. Vi leter derfor etter et engasjert og drivende dyktig menneske som brenner for designfaget for å bygge og lede vår designsatsning. I denne rollen vil du få mulighet til å bygge opp et helt nytt team fra bunnen av – hente inn de beste folkene og selv definere hvordan teamet skal jobbe, og hva det skal jobbe med. Tett støttet av resten av Sprint.

I Sprint jobber vi med å utvikle morgendagens selskaper. Vi mener at morgendagens selskaper er de som tør å tenke nytt og annerledes, samtidig som de kontinuerlig jobber med å forbedre eksisterende tjenester for sine brukere eller kunder. Morgendagens selskaper må også levere morgendagens løsninger. Det er disse designteamet skal jobbe med å identifisere, designe og bygge.

Hovedoppgaver og ansvarsområder:
Som leder for strategisk design vil du ha det overordnede fagansvaret for design i Sprint, og få i oppgave å utvikle designdrevet innovasjon som tjenesteområde. Dette innebærer å sette retning for designsatsningen og rekruttere inn dyktige designere til teamet. Du vil jobbe kontinuerlig med tjenesteutvikling og kompetansebygging , i tillegg til å selge prosjekter og gjøre Sprint og våre designtjenester synlig i markedet gjennom kommunikasjons- og markedsføringsaktiviteter. Og viktigst av alt vil du bruke fagkunnskapen din i praksis i team med andre Sprintere når du utvikler nye produkter og tjenester for og med våre kunder, som designer og prosjektleder. Oppsummert: Du vil jobbe med å skape vekst og verdi både for Sprint, våre kunder og samfunnet gjennom designdrevet innovasjon.

Vi tror du har:

  • Høyere relevant utdanning innen tjenestedesign, interaksjonsdesign, produktdesign e.l. eller bakgrunn som konsulent innen design.
  • Minimum 5 års relevant arbeidserfaring, og helst ledererfaring
  • Jobbet operativt som tjenestedesigner, business designer, strategisk designer, UX researcher, produktutvikler, el.l., og kan vise til erfaring med å drive menneskesentrerte designprosesser
  • Gode visualiserings- og formidlingsevner, og mestrer designverktøy som Adobe, Figma, el.l, i kombinasjon med forretningsforståelse
  • Erfaring med å bygge prototyper og enkle minimumsprodukter.
  • Sterke kommersielle evner

Når det kommer til hvem du er som person har du gjerne gründerinteresse og trigges av å skape morgendagens virksomheter, produkter og tjenester. Samtidig motiveres du av å ha mye ansvar, lede mennesker og skape vekst. Siden Sprint i all hovedsak består av ingeniører og økonomer i dag, evner du å bygge bro mellom designmiljøet og øvrige team i selskapet. Vår ambisjon er å skape et miljø hvor ulike bakgrunner jobber sammen i prosjekter, og derfor klarer å spille hverandre gode og jobbe på lag. Vi ønsker med andre ord ikke å skape ulike sub-kulturer. Du brenner for å skape gode brukeropplevelser, og du ser hvordan design og forretning går hånd i hånd. Vi håper også at du er en nysgjerrig, åpen og omgjengelig person.

Hva kan du forvente av oss:

Å jobbe i Sprint betyr å jobbe sammen med nærmere 70 dyktige fagfolk for å skape en forskjell – både for kunder, kollegaer og samfunnet. Siden oppstart i 2005 har Sprint opplevd god vekst, og kundene våre spenner fra store konsern til startups. Vi har de siste årene jobbet målrettet for å bli ledende i markedet innenfor innovasjon, og vi ønsker nå å løfte innovasjonstjenestene våre til et nytt nivå gjennom en kraftig satsning på design.

Sprint er et mellomstort selskap som eies av oss som jobber her. I praksis betyr dette at vi har stor frihet til å ta raske beslutninger internt, uten å måtte be om tillatelse fra eksterne eiere. Vi er i kontinuerlig utvikling og lar ansatte styre retningen for selskapet. Du vil med andre ord få stort spillerom til å definere og forme egen jobb, mandat til å styre vår designsatsning og mulighet til å jobbe med spennende prosjekter hos både etablerte selskaper, scale-ups og start-ups. Sprint sitter i sentrale lokaler i Oslo sentrum. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og mulighet til eierskap i Sprint.

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad og CV via lenken i annonsen som fører deg inn i Teft sitt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.

Er dette av interesse for deg, søk på stillingen snarest.

Har du øvrige spørsmål kontakt Jannicke Østlie eller Marte Thomassen Askeland
Kontaktpersoner:

Jannicke Østlie

Rådgiver i Teft og Daglig leder LAB3 Talent

952 52 565

jannicke@teft.no

Marte Thomassen Askeland

Prosjektleder

913 91 725

Marte.askeland@teft.no
linkedin icon