Cappelen Damm søker leder for salg av allmennlitteratur

Som Norges største forlag er det Cappelen Damms ansvar å styrke lesingen og litteraturen. I en stadig sterkere global konkurranse, skal vi bringe kvalitet og et mangfold av litterære stemmer nærmere leserne, lytterne og brukerne. Da må vi utvikle oss. Vil du være med på det?

Vi søker en engasjert og nytenkende person til den nyopprettede stillingen som leder for salg av allmennlitteratur.

Med dype røtter i norsk litteratur, er Cappelen Damm stolt utgiver av mange av samtidens fremste forfatterskap innen alle sjangre. Vi er også hovedleverandør til norsk skole og utdanning fordi vi bygger solide fagmiljøer med vekstvilkår for kunnskap, kreativitet og innsikt.

Som leder for salg av allmenn litteratur vil du operere i skjæringspunktet mellom tradisjon og innovasjon. Vi skal være et forlagshus der neste generasjon av forfattere kan finne og utvikle sine stemmer, vi skal forvalte forfatterskap, og vi skal treffe leserne der de er.

Den overordnede jobben din vil være å bringe både kjente og nye forfatterstemmer ut til flere lesere og lyttere i alle aldre.

Egenskaper:

Du må brenne for de gode historiene og deres plass i samfunnet. Samtidig må du være en kommersiell, analytisk og teknologiinteressert leder som ved hjelp av dyktige kolleger, godt salgsarbeid og forretningsutvikling kan styrke vår posisjon som Norges ledende forlag.

Din oppgave er å skape økt salg i alle formater, i både eksisterende og nye kanaler. Da vil kommersiell teft, forretningsutvikling, forhandlingsferdigheter og relasjonsbygging være viktig. Du må ha evne til å lede kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere i endring.

Med din kunnskap og erfaring, og ved hjelp av ny teknologi, skal du bringe vår litteratur nærmere leseren, uansett hvor de befinner seg.

Gode resultater og relevant erfaring fra tidligere virksomheter vektlegges.

Ansvarsområder:

  • Utvikle og iverksette salgsstrategier på tvers av alle kanaler og formater
  • Hente ut salgspotensialet gjennom hele livsløpet til hver bok
  • Sikre lønnsomhet i alle salgskanaler
  • Budsjett og resultatansvar
  • Lede Norges største forlagsagentur for salg av rettigheter
  • Sikre måloppnåelse for hvert marked og løpende følge opp resultater fra salgs- og markedsføringstiltak
  • Personalansvar, inkludert utvikling og oppfølging av medarbeidere for å sikre et faglig sterkt og fremtidsrettet salgsteam
  • Tilrettelegge for et tett og godt samspill med andre avdelinger i Cappelen Damm, utvikle salgskulturen og bidra til en morsom og attraktiv arbeidsplass for dyktige selgere

Leder for salg av allmennlitteratur rapporterer til Direktør for allmennlitteratur.

Cappelen Damm har store ambisjoner på vegne av kjente og nye forfattere og lesingen i samfunnet. Vi skal bringe litteraturen nærmere leseren. Hvis du deler denne ambisjonen, og samtidig tror du trives i spennet mellom børs og katedral, vil vi gjerne høre fra deg.

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad og CV via lenken i annonsen som fører deg inn i Teft sitt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.

Er dette av interesse for deg, søk på stillingen snarest.

Har du øvrige spørsmål kontakt Henrik Sandberg eller Julie Kathrine Andresen
Kontaktpersoner:

Henrik Sandberg

Daglig leder og rådgiver

907 39 816

henrik@teft.no
linkedin icon

Julie Kathrine Andresen

Prosjektleder

926 28 088

julie.andresen@teft.no
linkedin icon