Tine – en markedsavdeling i kontinuerlig utvikling

Tine er en av Norges største merkevarer, i tillegg til å være en viktig samfunnsbygger og forhandler for land- og jordbruksnæringen. Med en lang og stolt historie er Tine som aktør alltid ute etter å fornye seg og forbedre måten de jobber med markedsføring på.

TINE søker Marketing Manager. 

Vidar Pedersen er Senior Marketing Manager for melk, smaksatt melk og iskaffe hos Tine. Han har jobbet i organisasjonen i tre år, og kom dit med en bakgrunn fra blant andre Telenor og Kantar.

Vidar Pedersen er Senior Marketing Manager for melk, smaksatt melk og iskaffe hos Tine.

– Vi må skape verdi for TINE gjennom å forvalte merkevaren, både for våre kunder som selger produktene og for forbrukerne som kjøper dem. En viktig del av jobben er derfor å bygge sterke kategoriplaner som skaper vekst for våre kategorier. Her må vi prioritere hardt hvilke baller vi går etter og hvilke som skal ligge, sier Pedersen.

Tines markedsavdeling har ansvar for marketing-miksen for alle de kjente merkevarene til Tine og jobber tett med salgsavdelingen som ett kommersielt team for å lykkes med markedsføringen.

– Vi er en markedsavdeling i kontinuerlig utvikling som har ambisjoner om å jobbe etter beste praksis. Vi har endret mye av måten vi jobber på, spesielt innen effektiv markedskommunikasjon, mediekjøp og distinkte merkevarer. I tillegg har du som Marketing Manager i Tine ansvar for brand og kategoristrategiene, noe som fordrer god forretningsforståelse. Derfor blir innsikt og analyse en stadig viktigere del av å være en god markedsfører. Vi jobber datadrevet. Med oss på laget har vi dyktige innsiktsavdelinger både i salg og marked som hjelper oss på veien til å ta de riktige beslutningene, forteller Pedersen.

Med en bransje i stadig endring, og med stort tilfang av nye konkurrenter og produkter, må Tine lykkes i å stå ut og treffe forbrukerne der de er. Og ikke minst må merkevaren levere på forbrukerbehov.

– Vi kraftsamler rundt kampanjer som har et 360 graders perspektiv. Fra det du møter i butikken i kampanjer gjennom hele året, til markedskommunikasjon som henter inn elementer i digitale uttak, i tv-filmer, på pakning og butikkmateriell. Enkelte uttak har betydelig koordinering på tvers av produkter og merkevarer, mens andre handler om aktivering av en enkelt merkevare i en enkelt kjede.

– Og ikke bare må vi stå ut i butikk og på pakning. Vi jobber systematisk med vår pakningsarkitetktur, pris- og aktiviseringsstrategi for å være treffsikre. Og så er vi heldige å ha verdens beste produktuviklere i ryggen som lager næringsrike produkter som smaker skikkelig godt, enten det er sukker- og fettreduksjon av faste varianter, eller lansering av nyheter og sesongsmaker.

Pedersen beskriver en avdeling på rundt 50 personer som er svært stolte av Tine som både merkevare og arbeidsplass.

– Vi er et miljø hvor kulturen er preget av at man vil hverandre vel, deler kunnskap og erfaringer og heier på hverandre. Tine har en spesiell funksjon i samfunnet, og folka som jobber her er stolte og opptatt av selskapet og merkevaren, i tillegg til at de brenner for marketing-faget. Hverdagen består av samarbeid både internt i avdelingen, men også med andre avdelinger på tvers av organisasjonen. Vi jobber som ett kommersielt team i kategoriene med salg og marked, men også tett med verdikjeden fra produktutviking til logistikk og produksjon. Salgs og markedsorganisasjonen er er sulten gjeng som er opptatt av å være best in class i marketingfaget og kommersiell forståelse.

Til Marketing Manager-stillingen som nå er lyst ut har Pedersen klart svar på hva som er viktig for å lykkes i rollen.

– Som Marketing Manager i Tine må du være faglig sterk og evne å sjonglere mange baller. Du skal sette tydelig retning med klare rammer for de som jobber i teamet, få med deg teamet under deg og forankre godt oppover i organisasjonen. Det ligger et stort strategisk ansvar i rollen ettersom man har ansvar for alle merkene i kategorien man sitter på. Det strategiske arbeidet går i bølger gjennom året. Det er kontinuerlig mange beslutninger som skal tas, og mange prosjekter å holde oversikt over til enhver tid. I rollen samarbeider du også med en del eksterne ressurser og her gjelder det å være en god bestiller og sparringspartner mot byråene. Som Marketing Manager har du ansvar for å holde fremdrift og at prosjektene og strategiene landes på en god måte, oppsummerer Pedersen.