Lab 3 Talent + Trigger

Trigger: “Positive til å gjøre mer av dette”

Fra skolebenken

– I Trigger er vi ofte på jakt etter unge folk fra skolebenken, sier daglig leder i byrået, Bente Kvam Kristoffersen, og legger til at det som er fint med Lab 3 Talent er at de har en fin oversikt over unge talenter i bransjen og et godt nettverk. 

Fam Viggen er innholdsdesigner og ble tipset om Lab 3 Talent da hun studerte ved Høyskolen Kristiania. Hun tok kontakt med Jannicke Østlie da hun kom tilbake til Oslo etter videre studier og jobb i Australia, for å få hjelp til å lande sin første jobb.

– Jeg søkte mange steder, men fikk alltid høre at jeg trengte mer erfaring. Det er vanskelig å komme i jobb som kreativ, du trenger gjerne kontakter for å få innpass. Jannicke har alltid hatt troen på meg, og har et bredt kontaktnett i bransjen. I tillegg følger hun meg opp, så det er fint og trygt å ha en som henne i ryggen, forteller Viggen. 

Endelig napp

Gjennom Lab 3 Talent landet Fam et oppdrag hos Trigger, i første omgang for tre måneder. 

– Tigger passer meg perfekt. Jeg begynte i høstferien og ble kastet inn i ulike oppgaver og følte meg velkommen og inkludert fra start. De ansatte i Trigger er en imøtekommende gjeng, så jeg har aldri følt at de andre ser på meg som “bare en intern”. Jeg har fått spennende oppgaver og ansvar, og jobber med alle i innholdsavdelingen. Jeg blir hentet inn der jeg kan bidra, forteller Viggen.

Kvam Kristoffersen forteller at Trigger mottar mange åpne søknader og at de ofte har praksiselever inne i byrået, og legger til at det har vært fint å utvide horisonten for rekruttering i samarbeid med Lab 3 Talent.

– Vi skulle ha inn en grafisk designer og ville ha et ungt talent som ikke trengte å ha jobbet i bransjen i mange år, men en person som kunne trives godt i Trigger, som vi kunne utvikle og som ønsket å utvikle seg hos oss. Det ligger naturligvis en litt annen forventning til en kandidat fra Lab 3 Talent enn en praksiselev. Det forventes at du kan jobbe som en fullverdig ansatt, men ikke at du har senior erfaring. Fam er både faglig dyktig og en Trigger-person. Fam er også uredd, og det er viktig for oss. Hun tør å gå inn i ting, uten å vite akkurat hva løsningen blir, forteller Kvam Kristoffersen.

Fam (t.v.) har funnet seg godt til rette i Trigger-miljøet. Her på sosialt seminar med kollega Helene Røang Simonsen.

Smidig samarbeid

Trigger hadde ikke samarbeidet med Lab 3 talent før, men Kvam Kristoffersen hadde vært i dialog med Jannicke Østlie ved tidligere anledninger, for å lære litt om hvordan en slik løsning fungerer annerledes enn en vanlig rekruttering. 

Kvam Kristoffersen understreker at denne løsningen gir Trigger forutsigbarhet i første runde, og legger til at Lab 3 Talent gjorde en god jobb i å finne rett kandidat basert på hva Trigger etterspurte. 

– Jeg mottok Fam sin CV, hun kom og presenterte tidligere caser for oss, og snakket om sin motivasjon, og hvorfor hun ønsket å jobbe i Trigger. Det er fint å bli kjent på den måten, det gjorde meg trygg på å ta henne inn i 3 måneder. Vi har alltid et ønske, intensjon og ambisjon om langsiktighet når vi får folk inn hos oss, og nå er Fam sitt engasjement forlenget, forteller Kvam Kristoffersen og avslutter med: Jeg er absolutt positiv til å gjøre mer av dette.

God stemning og godt tatt i mot hos Trigger. Fam i blå jakke, foran i midten.