Entra skaper Oslos viktigste møteplass for deling av IT-kompetanse

Har du hørt om Rebel som skal etableres i Universitetsgata 2 i Oslo? The Rebel AS har gått sammen med Entra om å etablere et kompetansehus i Oslo sentrum skreddersydd for teknologer. Det skal stå ferdig i 2021.

Entra og The Rebel AS er i ferd med å skape en internasjonal og ledende kompetanse-HUB på over 26.000 kvadratmeter for deling av IT-kompetanse på tvers av bransjer, communities, organisasjoner og akademia. I Rebel vil både små og store teknologiavdelinger og selskaper som ønsker å jobbe tett på andre teknologer få anledning til å jobbe sammen. Teknologihuset har allerede meldt sin flytting til Rebel, i følge digi.no. Det samme har Link Mobility Group.

-Sammen med Rebel har vi utviklet et full-service-produkt som møter behovet for økt fleksibilitet i en bransje som preges av raske endringer. Vi går over fra den tradisjonelle leiemodellen til en mer fleksibel løsning, hvor kundene flytter rett inn i ferdig møblerte lokaler. De fysiske arealene er utformet for å stimulere til samarbeid mellom aktørene på huset med gode uformelle sosiale møteplasser som inviterer til dialog. Vi har god erfaring med denne type etablering, blant annet gjennom Media City Bergen, hvor målet var å legge til rette for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet. Det klarte vi med stor suksess, sier Sonja Horn, direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

 

Entra bygger for fremtiden

Fremtidens kontorer og næringseiendommer må tilby fleksibilitet, skalerbarhet og være tilrettelagt for samarbeid og kunnskapsdeling. På Rebel i Universitetsgata 2 vil miksen av leietakere komme fra etablerte IT- og teknologiselskaper, fra offentlige IT-prosjekter, fra selskaper som jobber med digitalisering av sin forretningsmodell, akademia og communities, i følge Entra.

-Vi synes det er moro å etablere noe som legger til rette for at opptil 1500 mennesker kan utvikle sine prosjekter i et dynamisk kunnskapsmiljø, omgitt av kurs- og konferansefasiliteter, restauranter, kafeer og barer. Vi gleder oss over å få bidra til et pulserende liv skapt i møtet mellom teknologier, akademia og næringsliv, forteller Åse Lunde, direktør digitalisering og forretningsutvikling i Entra.

 

Spennende prosjekt for nye medarbeidere

Entra er i disse dager i ferd med å rekruttere nye ressurser inn i teamet digitalisering og forretningsutvikling. Helt konkret dreier det seg om en senior forretningsutvikler og en teknisk rådgiver IT-infrastruktur.

-Begge disse to kommer til å bli sterkt involvert i etableringen av Rebel og vil få en nøkkelrolle hos oss for at vi skal få det til det vi ønsker i slike prosjekter, sier Lunde.