Sara fra Lab3Talent kapret jobb i Coop: – Gøy å være i et selskap med fokus på innovasjon og midlene til å gjennomføre!

Etter seks år med studier og jobbing i Barcelona var Sara Bucher Holm (27) en smule rådvill da hun kom tilbake til Norge våren 2019, klar for å finne sin første jobb. 

– Jeg syns det var vanskelig å orientere meg i det norske markedet. Derfor var jeg veldig glad da jeg kom over Teft Talent og muligheten for å få hjelp til å finne ut hvor jeg kunne passe inn. Søknadsprosessen var rask og det var hele tiden tydelig hva som var neste steg, så det opplevde jeg som veldig positivt, forteller Sara.

Etter å ha sendt inn søknad og CV, ble Sara invitert til å ta en evnetest og delta på et videointervju med Teft. Hun endte til slutt opp med å bli plukket ut som en av Tefts finalekandidater. 

– Sara har en veldig ettertraktet kompetanse i dagens marked med en mastergrad innen markedsledelse med fokus på Big Data og Analyse. Gjennom videointervjuet ble vi også kjent med Sara som en ambisiøs, profesjonell og omgjengelig jente som passer inn i mange ulike miljøer, sier Anna Blom Rian, leder for Teft Talent.

Rask prosess fra søknad til jobbtilbud

Allerede før Sara rakk å delta på det siste møtet for finalekandiatene i Teft Talent, ble hun innkalt til intervju med vår oppdragsgiver Coop, som var på jakt etter en  kandidat med hennes profil. I utgangspunktet ønsket de en med 2-4 års erfaring fra en lignende stilling, men de syns Saras bakgrunn og profil var så spennende at de ville gi henne muligheten.

-Jeg ble veldig positivt overrasket over å bli kontaktet vedrørende stillingen i Coop før jeg ble innkalt videre til samlingen med Teft Talent. Det hadde jeg ikke forventet, forteller Sara. 

Etter tre intervjurunder fikk Sara tilbud om jobb i Coop, og i august startet hun i stillingen som prosjektleder i medie- og markedsavdelingen. 

-Nå har jeg vært her i drøyt en måned og så langt har det vært veldig bra. Jeg har gledet meg veldig til å komme igang, og det er veldig spennende å få prøve meg i et så stort selskap som Coop. Den første tiden har jeg brukt til å gjøre meg kjent med organisasjonen, bygge nettverk og kartlegge hvordan jeg kan bidra best mulig. Det har vært en veldig hyggelig velkomst, men det tar jo litt å bli kjent med alle og komme ordentlig inn i jobben, forteller Sara, etter å ha vært i stillingen i litt over en måned. 

Innovasjon og markedsføring

Stillingen er nyopprettet, så arbeidsoppgavene er fortsatt ikke helt konkretisert, men Sara har allerede fått bidra i samarbeid og prosjekter.

– Vi jobber med prosjekter innen digital markedsføring, hvor det testes nye og innovative måter å optimalisere markedsføring på. Min oppgave er å bistå i koordineringen og fremdriften av de prosjektene. Det er mange involverte, så det er viktig å sikre god dialog og kompetanseflyt, forklarer Sara. 

27-åringen syns det har vært spennende å oppleve hvordan et så stort selskap som Coop fungerer.

-Det har vært veldig spennende å få et innblikk i hvordan Coop er bygget og hvordan de jobber. Jeg har lært mye om hvordan organisasjonen fungerer, hvordan store aktører som Coop jobber med samarbeidspartnere og har møter med andre potensielle partnere. Det er høyt tempo og mye som skjer, så det har det vært gøy å lære mer om, sier Sara.

Sara blir motivert av å få være en del av et stort og etablert selskap i en industri med høyt tempo og stor konkurranse. Jeg håper jeg kan få forlenget kontrakten her og bidra til å hjelpe markedsavdelingen fremover. 

-Det er gøy å jobbe i et stort selskap med fokus på innovasjon, og som har midlene til å satse på nye prosjekter og fornyelse. For meg som ønsker å jobbe med markedsføring og innovasjon, føles det veldig riktig ut å være her. 

– Intervjuet er til for å finne ut om dere er en match

 Det er ikke bare utdannelsen, eller tilfeldigheter og flaks, som førte til at Sara landet stillingen i Coop så raskt. I prosessen med Teft Talent var hun flink til å presentere seg selv og få frem hva hun var god på. 

– Min største utfordring var å orientere meg i markedet, så jeg kan anbefale andre i lignende situasjon å oppsøke noen i den bransjen man vil inn og høre hva de sier. Det finnes så mange muligheter man ikke vet om. Jeg for eksempel hadde aldri vurdert en prosjektleder-rolle, hvis det ikke hadde vært for Teft Talent.

-Jeg har prøvd å være bevisst på at jeg ikke skal bli for stressa for å si de riktige tingene. Jeg har tenkt at intervjuet skal være en prat for å finne ut om jeg er en match for organisasjonen og motsatt. Det er like viktig at kandidaten kjenner på om dette er en stilling man ønsker å være i. Jeg har prøvd å huske på at selv om man ikke har så mye jobberfaring, har man fortsatt kompetanse å by på. For arbeidsgiver vil det handle mye om hvilket potensial en kandidat har. Derfor er det like viktig for kandidaten å finne en arbeidsplass hvor man får muligheten til å utvikle seg i den retningen man vil.

LES OGSÅ: Råd til deg som er nyutdannet